Samarbejde
I Nordens Hus samarbejder vi med både kunstnere, arrangører og virksomheder.

Vi ønsker, at vores program skal brede sig over mange kunst- og kulturudtryk og henvende sig til alle med børn og unge som særligt prioriteret målgruppe. Centrale principper i vores virke er: ytringsfrihed, kunstnerisk frihed, ligeværd, ligestilling og grøn omstilling. 

Kontakt os gerne, hvis vi skal samarbejde, eller hvis du vil leje et af vores lokaler, på nlh@nlh.fo  

Lokale samarbejdspartnere
Nordens Hus er partner i Listaleypurin. Listaleypurin har til formål at tilbyde alle færøske folkeskoler et udvalg af kunstoplevelser på skolen. Kunstnere inden for alle kunstgenrer er velkommen til at søge om deltagelse. Læs om kriterier og ansøgningsfrist på listaleypurin.fo.

Nordens Hus samarbejder med Tórshavn kommune, Atlantic Airwaves og Kulturministeriet om Loftbrúgv (himmelbroen). Hos Loftbrúgv kan kunstnere med base på Færøerne søge støtte til flyrejser, hvis de vil ud i verden med deres kunst. Læs mere på loftbrugv.fo

Nordiske samarbejdsprojekter
I 2024 samarbejder Nordens Hus på Færøerne med videnscentret NordGen (Nordic Genetic Resource Center) i Sverige om at levere undervisningsmateriale om planter og biologisk mangfoldighed til børnehaver og skoler, samt rigeligt med frø og inspiration til selv at dyrke korn og grøntsager. Deltagende lande i 2024 er Færøerne, Island og Litauen. Læs mere om Se, Så og Smag.

I 2024-2025 samarbejder Nordens Hus på Færøerne med Green Producers Club i Norge om et projekt, der har til formål at måle og reducere CO2-udledning, for at det samlede nordiske kulturområde skal sætte en industristandard, der opfylder kravene i Paris-aftalen. Deltagende lande i 2024/2025 er Færøerne, Island og Skandinavien. Mere information om dette projekt følger.

 

Til toppen