28. maj 2021

Ny samarbejdsaftale om Listaleypurin underskrevet

Fredag 28. Maj underskrev Uttanríkis- og Mentamálaráðið (det færøske udenrigs- og kulturministerium), Kommunufelagið (de færøske kommuner) og Nordens Hus på Færøerne en ny aftale om Listaleypurin.

Målet er at give folkeskoleelever muligheden for at opleve god kunst. Listaleypurin bringer kunst ud til skoler på Færøerne for at vække elevernes nysgerrighed og skærpe deres viden om og forståelse for det kunstneriske arbejde.

Listaleypurin tilbyder hvert år en række spændende forestillinger og workshops, som skoler kan vælge imellem. I skoleåret 2021/22 drejer det sig om hele 16 tilbud.

Listaleypurin et et samarbejde mellem Uttanríkis- og Mentamálaráðið (det færøske udenrigs- og kulturministerium), Kommunufelagið (de færøske kommuner), Nordens Hus på Færøerne og LISA (den færøske kunstnersammenslutning). Samarbejdet startede for 13 år siden.

Samarbejdsparterne ønsker med denne aftale fortsat at tilbyde skoler et mangfoldigt udbud af kunst- og kulturtilbud og derved styrke arbejdet, som bliver gjort for at styrke børn og unges interesse og kompetencer inden for det kunstneriske arbejde.

Foto: Finnur Justinussen

Til toppen