31. maj 2023

Guðrið Hansdóttir skal repræsentere Færøerne i ny musikkonkurrence

Færøernes bidrag til den nye musikkonkurrence PanArcticVision er fundet! Det bliver Guðrið Hansdóttir, der skal repræsentere Færøerne med sangen Blátt myrkur, når konkurrencen bliver afholdt for første gang 12. august i Nordnorge.

Sanger og sangskriver Guðrið Hansdóttir er ikke blot et stort navn på Færøerne. Hun er også aktiv på den internationale musikscene. Seks soloalbums er det blevet til, hvoraf det seneste vandt prisen for årets album til Faroese Music Awards 2023. Desuden er Guðrið medlem i vokalkvintetten KATA og elektropop-duoen BYRTA. Hendes musik blander genrer som pop/folk og minimalistisk elektronisk musik, og inspirationen henter hun bl.a. i nordisk pop og amerikansk folk.

Når Guðrið går på scenen til PanArcticVision bliver det med sangen Blátt myrkur fra hendes seneste album. Musikken har hun selv skrevet, mens den færøske forfatter Lív Maria Róadóttir Jæger har stået for teksten. Det stærke samspil mellem musik og tekst var noget af det, juryen bemærkede i deres udvælgelse.

Den færøske jury består af: Glenn Larsen: leder af Faroe Music Export (FMX), Jasmin Mote: udøvende musiker (kunstnernavn: Jazzygold) og Eyðfinn Jensen: Head of Music hos Kringvarp Føroya / The Faroese Broadcasting Corp.

PanArcticVision
PanArcticVision er en ny, international musikkonkurrence inspireret af Eurovision. Men for færøske kunstnere er der en særlig forskel. Til Eurovision kan de ikke stille op under færøsk flag. Det kan de til PanArcticVision.

Konkurrencen er stiftet for at sætte fokus på den musikalske kultur omkring Arktis, på de lokale sprog, de lokale udtryk og de lokale kulturer. Det første PanArcticVision bliver afholdt 12. august 2023 på Varangerfestivalen i Vadsø i NordNorge og bliver streamet live fra Nordens Hus på Færøerne, som også er partner i projektet.

Konkurrencen bliver produceret af kunstnergruppen NORDTING / The Northern Assembly i samarbejde med Varangerfestivalen i Vadsø.

Projektet finansieres af Norsk kulturråd m.fl.

PanArcticVision
Facebook
Instagram

Foto: Gwenaël Akira Helmsdal Carré

Til toppen