06. maj 2021

Café Systrar og Nordens Hus modtager Tórshavn Kommunes grønne pris

Onsdag aften 5. maj modtog Café Systrar og Nordens Hus Tórshavn Kommunes grønne miljøpris (Grøna virðislønin frá Tórshavnar kommunu). Prisen blev givet i forbindelse med kommunens årlige miljøuge (Umhvørvisvikan).

Prisen bliver givet til en person, organisation eller virksomhed, som har gjort en miljøvenlig indsats. I aftes gik prisen altså til Café Systrar og til Nordens Hus, som lægger hus til Systrar.

I motivationen blev det bl.a. nævnt, at Café Systrar serverer bæredygtig mad, at husets bil kører på el, og at Nordens Hus blevet godkendt af det internationale miljømærke Green Key, som stiller høje krav til alt fra forbrug og affaldshåndtering til rengøring.

Prisen giver motivation til at fortsætte det grønne arbejde i Nordens Hus.

”Tusen takk for hedersklappen til oss og til vår kafé Systrar", siger Gunn Hernes, direktør for Nordens Hus. "Vi alle vet, at det å bli sett og anerkjent, er viktig og motiverer. Tusen takk for klappen på veien videre i vårt arbeid for en grønnere og mer bæredyktig nåtid og fremtid. - Vi skal fortsette vårt arbeid og gjøre flere bæredyktige valg og investeringer fremover.”

Prisoverrækkelsen foregik på Reinsaríið i Tórshavn.

Til toppen