23. oktober 2018

HUN SOLO

5 kvindelige solister - 1 færøsk og 4 danske - spiller egen musik på en koncert, som er karakteriseret af diversitet, kvalitet, intimitet og power.

Efter et intenst forår med koncerter i Pakistan og Danmark drager HUN SOLO nu på eventyr igen - denne gang til til Færøerne! Med sig bringer HUN SOLO som altid tre fantastiske gæster, der sammen med HUN SOLOs værter, vil spille hver sin kompakte solokoncert. Hver artist går alene på scenen og publikum kan forvente en særlig aften, hvor man får lov at opleve vidt forskellige, seje kvindelige kunstnere og deres musik, på helt tæt hold.

Iris Gold: 

Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig og smitsom sammensmeltning af retro
hiphop, soul og power pop, med et generøst drys af flower power. Efter at have delt scene med nogle
af de største artister i verden, samt arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige producere, har Iris
bevist at hun nu er klar til selv at indtage verden.
Live er Iris Gold en stor energi udladning, der bedst kan beskrives som Janelle Monae der møder
Erykah Badu. Hun ser meget frem til at tage ud på sin første Danmarks turné, og udtaler I den
sammenhæng ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste
blokparty-stil”.
Iris Gold, der oprindeligt er fra London og opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af
fritænkere og vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger, elementer der har gjort hende til den
unikke og karismatiske artist hun er i dag.
Med West Coast melodier som baggrund, er Iris Gold siden blevet ved med at udvide sin musikalske
horisont, efter at være blevet forelsket i klassiske hiphop acts som Pete Rock, Beastie Boys og De La
Soul. Og hun har formået at sammenflette alle disse influenser ind i sin egen musik, en blanding der
ifølge den britiske avis The Guardian, bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at
a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.
 

Greta Svabo Bech:


Den færøske sanger, sangskriver og violinist Greta Svabo Bech er den første gæst vi kan løfte sløret for. Med sin klokkeklare stemme og sit drømmende musikalske univers har Greta bl.a. modtaget en nominering til den prestigefyldte Grammy Award for sit samarbejde med Deadmau5 og har også skrevet musik til Cher. Siden 2013 har hun udgivet sin musik i eget navn, og vandt i 2014 prisen som Årets sangerinde ved Faroese Music Awards. Vi glæder os utrolig meget til at høre hende udfolde sin æteriske lyd under HUN SOLOs diamant.

Nana Jacobi: 


Nana Jacobi har ry for at levere gåsehudsfremkaldende liveoplevelser. Hendes 3. album Expander fra 2015, med melodisk, filmisk og sensuel pop skabte overskrifter som “En modig stemme” og “Inspireret outsider tæt på mainstream”. Nana har desuden leveret musik til flere store danske spillefilm. Nana er pt. i studiet med nyt materiale hvor hun for første gang skriver og synger på dansk. 

Gurli Octavia:

Gurli Octavia har med sin New-Folk lynhurtigt markeret sig på den nordiske musikscene, der længe har blomstret med stærke navne som bl.a. Agnes Obel og Júníus Meyvandt. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukket cirkusvogn. Opvokset op i en verden fuld af gøglere, opdraget et sted mellem drømme og virkelighed. 

Til trods for, at Gurli Octavia stadig er et relativt ubeskrevet blad herhjemme, er hendes single ‘Winter Arrived’ allerede streamet over 400.000 gange på Spotify. Siden hendes debut i 2017 er det gået stærkt, og herhjemme er særligt singlen ”You Lay Low” blevet spillet flittigt på P6 Beat.
I 2017 udgav hun 2 EP’er, Philophobia og Lunacy. Sidstnævnte blev selvfølgelig udgivet på en dag med fuldmåne.

Kirstine Stubbe Teglbjærg:
“…for en stund var hun Gordon, Knowles, Joplin og Patti i mageløs forening mens musik og trolddom flød sammen.” - sådan skrev Gaffa om Kirstines optræden med HUN SOLO 8. marts 2017. Den tidligere forsanger og sangskriver i Blue Foundation har længe skabt de smukkeste møder mellem drøm og støj på den danske musikscene. I 2013 udgav hun det anmelderroste album “Hamskifte” som hun skrev og producerede selv. Hun er nu igang med ny musik som hun vil spille smagsprøver fra til koncerten.

 

Til toppen