24. april 2018

20 kunstnere deltager på sommerudstillingen 2018

VAND

Nordisk Salon

 

Inger Smærup Sørensen

Vand er både det der forener os og adskiller os i Norden og vand har indbudt til et væld af både symbolske og formelle muligheder i kunsthistorien. Fra det illustrative til det abstrakte. Fra det maritime maleri til det konceptuelle samtidsværk.    

Nordens Hus på Færøerne har i anledning af sommerudstillingen 2018 inviteret alle nordiske og baltiske billedkunstnere til at indsende værker til udstillingen VAND – Nordisk salon, som finder sted  mellem 16.juni og 17. august 2018.

Alle medier og udtryksformer indenfor visuel kunst er budt velkomne, men værkerne skulle på en eller anden måde forholde sig til temaet vand.

Udstillingen vil give et bud på kunstens forhold til denne vigtige, på en gang livgivende og altødelæggende kemiske forbindelse i dag. Det politiske, det poetiske. Det fysiske, det flydende. Det mytologiske, det praktiske, det æstetiske.

Nordens Hus sætter stor pris på den store interesse der har været for projektet og er stolte af at kunne præsentere værker fra det meste af Norden og Baltikum. De deltagende kunstnere er:

 

Andris Vītoliņš ( LV), Anja Carr (N), Catrin Andersson (S), Charlotte Binau (DK), Dorthe Lund (DK), Guðrún Öyahals (IS), Hansina Iversen (FO), Jens Dam Ziska (FO), Kristin Tårnes (N), Lasse Lecklin (FI), Line Solberg Dolmen (N), Nina Maria Kleivan (DK), Rannvá Holm Mortensen (FO), Søssa Jørgensen (N), Steinunn Gunnlaugsdóttir (IS), Terje Roalkvam (N), Tove Kommedal (N), Vappu Johansson (FI), Victoria Cleverby (S) og Voldemārs Johansons (LV)

Til toppen